Madordning
I Børnehaven Krummeluren vil vi gerne lære børnene at spise sundt og varieret kost.
I Dagtilbuddene i Assens-området bliver al mad til dagens måltider produceres i vores ny renoverede produktionskøkken i Krummelurens børnehave. Den mad der laves vil blive leveret til de afdelinger der er en del af frokostordningen. Maden laves og leveres af vores stærke køkkenteam, som består af en ernæringsassistent, en madmor og en husassistent.
Dagtilbuddene i Assens-området tilbyder forældrebetalt frokostordning. Hvert andet år stemmes der efter lovgivningen ja eller nej til frokostordningen i børnehaverne.
Vores mål for mad og måltider
· Maden, der serveres i vores børnehuse er sund, varieret, veltilberedt, farverig, indbydende samt ernæringsrigtig og følger fødevarestyrelsens officielle kostråd og anbefalinger.
· Vi har det økologiske sølvmærke, hvilket betyder at vores indkøbte varer består af 60-90% økologi. Derudover køber vi mest muligt ind efter årstidens frugt og grønt.
· Vi serverer kun sukker i små mængder til helt særlige anledninger. I hverdagens måltider bruger vi sunde alternativer så vi kan bevare den gode smag.
· Vi tager udgangspunkt i dansk madkultur samtidig med, at der tages hensyn og udvises respekt for forskellige kulturer og behov. Nogle børn kan have fødevareallergier, være på lægeordinerede diæter, der kan være religiøse hensyn eller børnene og deres familie kan være vegetarer jævnfør kommunens rammer for mad og måltider.
· Vi er klimabevidste: Vi genanvender mest muligt mad, vi affaldssorterer, vi minimerer kødforbrug og spiser planterigt jævnfør Assens kommunes nye rammer for mad og måltider.
· Vi arbejder med madglæde og madmod.
Eksempel på madplan:
|
Mandag |
Tirsdag |
Onsdag |
Torsdag |
Fredag |
Formiddag |
Gulerodsboller med smør og frugt |
Fuldkornsboller med ost og frugt |
Yoghurt med hjemmelavet müsli |
Franskbrød med nødde-/peanut-creme |
Æblegrød med hjemmelavet müsli |
Middag |
Mannagrød med pærekompot og ristede mandler |
Pasta kødsovs |
Falafel i pitabrød med grønt og hytteost-dip |
Rød karry-suppe med kylling og et drys af peanuts |
Rugbrød med makrel og oksespegepølse, hjemmerørt remoulade, ristede løg og gnavegrønt |
Eftermiddag |
Ovnkartofler, bagte rodfrugter og dip af græsk yoghurt |
Pesto-snurrer |
|
Masser gnavegrønt og hjemmelavet knækbrød |
Chokolade”kage” Lavet af sorte bønner med avokado-chokomousse |