Skip til hoved indholdet
    Hjem Dagplejen Dagplejerne Maria Hertzum Petersen

Maria Hertzum Petersen

Om mig

Jeg hedder Maria og er 36 år. Jeg er gift med Stefan og sammen har vi 2 børn, en dreng på 8 og en pige på 10 år. Derudover har vi vores kat, Svend.

Af interesser går jeg meget op i natur og udeliv samt kreative ting og aktiviteter.

 

Værdier

Nærvær og omsorg er de vigtigste kerneværdier for mig. Børnene skal føle sig set og være trygge i mit hjem og omgivelser. Der skal være plads til det enkelte barn og tid til både aktiviteter, leg men også ro og fordybelse. Derfor bliver dagene også tilrettelagt efter børnenes behov.

 

Læringsmiljø

Der er forskellige rutiner som vi gør hver dag hos mig, dette bl.a. for at dagene vil være genkendelige, men også for læring og dannelse.

Et eksempel er bl.a. oprydning i legeværelset før frokost. Det skaber læring omkring samarbejde, da vi alle hjælper hinanden i fællesskab. Derudover giver det ro til spisesituationen, da børnene ved, at det er, hvad de skal efter. Det giver også ro til de skal puttes.

Jeg kan rigtig godt lide højtider, derfor vil der også være aktiviteter inden for disse. Fx julepynt og påskepynt. Vi har bl.a. lavet ophæng af Rudolf. Her fik vi brugt følesansen, da vi skulle tegne efter hænder og fødder for at frembringe Rudolf. Det gav også anledning til gode samtaler og vi hørte forskellige sange m.m. som passede til temaet. En aktivitet som denne er derfor også med til at udvikle sprog og finmotorik.

Andre aktiviteter kunne være en tur i skoven, hvor vi samler naturens materialer til andre aktiviteter og kreativitet m.m.

Børnenes leg er vigtig ting i forhold til børns udvikling, derfor er det også vigtigt for mig at være en del af deres leg, samtidig med at være observerende. Ved at være opmærksom på børnene og deres leg, kan man være med til at gribe deres egne initiativer, men også være igangsætteren i andre situationer.

Derfor ser man mig som oftest også siddende på gulvet med børnene.   

Dagtilbuddene i Assens-området
Pilehaven 93
5610 Assens

Nyttige links