Skip til hoved indholdet
    Hjem Dagplejen Dagplejerne Joan Lauritzen

Joan Lauritzen

Om mig

Jeg hedder Joan og jeg er fra 1962. Jeg er gift med Knud Erik og vi har to piger, Maria og Rikke som begge er flyttet hjemmefra. Vi bor i parcelhus ude ved Mariendal i Assens. Et dejligt område med god mulighed for at komme til stranden og med mange stier, hvor vi kan gå ture.

Jeg har været dagplejer siden 1995.

 

Som dagplejer lægger jeg vægt på

Jeg lægger stor vægt på, at børnene har en rolig hverdag og at vi så vidt muligt gør det samme hver dag, men med udgangspunkt i, hvordan de små er på dagen. Jeg synes det er vigtigt, at vi enten kommer ud at gå en tur til stranden, på stierne eller bare er hjemme i haven. Jeg synes også det er vigtigt med læring, herunder deltagelse i hverdagens gøremål og rutiner. Det kan f.eks. være at hjælpe at dække bord og rydde op, lege med hinanden skabe et fællesskab, gode maner, farver og tal, lære at tage tøj på, ja alt hvad der foregår i en hverdag. For mig bliver børnene en naturlig del af familien.

Jeg lægger stor vægt på, at børnene trives og føler tryghed, og at de er glade for at komme hos mig.

 

En typisk dag i min dagpleje

Morgen/formiddag

Dagen starter med morgenmad til dem, der kommer tidligt. Når alle er kommet, synger vi gerne, hvor vi bruger farver og tal og prøver, at gøre sangene visuelle. Derefter får vi lidt at spise, inden vi går ud, enten på gå tur eller i haven.

Middag/frokost

Vi er altid hjemme fra tur til kl. 11, da vi skal have god tid til frokost. Børnene er med til at dække bord og rydde op. Derefter putter jeg børnene. Der er mulighed for at sove ude i barnevogn eller inde, alt efter behov.

 Eftermiddag

Børnene sover meget forskelligt og går også hjem på forskellige tidspunkter. Børnene får frugt og brød til eftermiddagsmad, hvis det kan nås, inden de skal hjem. Derefter leger og hygger vi, inden de bliver hentet.

 

 

Uddannelse/kurser

  • Interkulturelt kursus
  • Førstehjælp
  • Grundkursus
  • Kompetencekursus
  • Trekløver - handler om samarbejder mellem forældre, dagplejer og barn
  • Sprogklar

 

Legestue

Jeg er med i en legestuegruppe der hører til i Fuglereden, hvor vi har et rigtig dejligt lokale med god plads. Legestuen er heldags, så børnene skal afleveres og hentes der. Legestuen indeholder en stor skøn legeplads hvor alle sanser kan udfordres.

 

Dagtilbuddene i Assens-området
Pilehaven 93
5610 Assens

Nyttige links