Skip til hoved indholdet
    Hjem Dagplejen Dagplejerne Annie Ebbesen

Annie Ebbesen

Om mig

Jeg hedder Annie og jeg har været dagplejer siden 1986. Jeg er gift med Niels, som er ambulancebehandler. Vi har tre voksne børn og i alt tre børnebørn. Vi bor i et parcelhus med god plads både ude og inde. Vi bor ikke så langt fra vandet, og går gerne ture dertil.

 

Som dagplejer lægger jeg vægt på:

Jeg lægger stor vægt på, at se det enkelte barn der, hvor det er, dvs. se hvilke udfordringer og hvilke kompetencer det har, hvor kan der justeres og hvor skal vi bare videreudvikle. Jeg har igennem mange år som dagplejer, haft en del børn med særlige behov, det være sig børn med både psykologiske og fysiurgiske behov. Det har givet mig meget erfaring på specialområdet og en stor interesse for at arbejde med børn, der kræver lidt ekstra.

Præmaturbørn har jeg også erfaring med, dels igennem mit arbejde, men også som mormor til to børnebørn, der er født 7 og 10 uger før termin. Det giver mig en stor forståelse for, hvad de forældre hver dag kæmper med.

Jeg blev i 2018 certificeret DGI-dagplejer, hvilket er et kursusforløb hvor der målrettet arbejdes med at gøre idræt, leg og bevægelse til en integreret del af børnenes hverdag i dagplejen. Styrke børnenes fysiske færdigheder, kropsbevidsthed og bevægelsesglæde. Gøre grundmotorikken automatiseret og få børnene ud over deres komfortzone med andre ord ”ud af vat og bobleplast” BEGEJSTREDE BØRN BØVLER BEDST.  En gang om året er jeg på recertificering.

Jeg er meget optaget af sanseintegration og arbejder med alle børn, i forhold til at få det sansemotoriske fundament udviklet og gjort parat til at bygge videre på. Dvs. at jeg får noget krop og bevægelse ind i hverdagen. Vi bruger madrassen til tumlelege, kolbøtter, gymnastik, vi bruger terapibolden, laver motorikbane, ja i det hele taget udfordres alle sanse i hele kroppen. Alt sammen i kombination med en sang eller en remse. Vi afslutter med afslapning og massage på madrassen og børnene elsker det.

Vi tilstræber også at komme ud hver dag, i næsten al slags vejr. På den måde stimuleres huden og bevidstheden om egen krop skærpes. Her udfolder vi os i haven, eller går en tur til skov eller strand. 

Jeg er børnenes ambassadør i den vigtigste del af deres liv. Derfor er det meget vigtigt for mig at de får så meget med herfra som muligt. Når alle sanser er velstimulerede, så er man parat til at favne verden.

En typisk dag i min dagpleje

Jeg tilbyder morgenmad hver dag, typisk havregrød eller brød dertil mælk eller vand. Jeg vægter også, at vi hver dag kommer ud og får rørt os. Jeg bruger også en del musik og bevægelse dertil. Vi spiser frokost efter behov, typisk ved 11-tiden, god varieret frokost med grøntsager til og vand/mælk.

Derefter er det sove/hviletid. Jeg har nogle barnevogne stående, men man må også gerne medbringe egen vogn. Efterhånden som børnene vågner, tilbydes de frugt/grønt, brød og vand til.

 

Uddannelse/kurser

  • Førstehjælp der løbende bliver opdateret
  • DGI certificeret
  • Kursus for erfarne dagplejere
  • Motorikkursus
  • Kursus i kommunikation
  • Erfaring med flersprogede børn, præmatur og børn i udsatte positioner
  • Sprogklar

 

 Legestue

Jeg er med i en legestuegruppe der hører til i Fuglereden, hvor vi har et rigtig dejligt lokale med god plads. Legestuen er heldags, så børnene skal afleveres og hentes der. Legestuen indeholder en stor skøn legeplads hvor alle sanser kan udfordres.

Dagtilbuddene i Assens-området
Pilehaven 93
5610 Assens

Nyttige links